Det aarhusianske firma UrbiHunt, der står bag appen af samme navn, laver digitale live mysterier udendørs med afsæt i Aarhus. Spillene er ikke gaming alene, men giver mulighed for at opleve og skabe liv i byrummet på en coronasikker måde.

Publicer først din hjemmeside, og log derefter ind direkte på din hjemmeside eller din mobile enhed for at komme i gang. Husk at logge ind med din Wix-konto, så du er logget ind som din blogs admin.
Den ondsindede diktatorZorgwolf, har overtaget Aarhus, som ligger i ruiner efter en frygtelig pandemi. En dobbeltagent iZorgwolfs magtapparat er kommet i besiddelse af et mystisk dokument, der fører til en hemmelig nøgle til en gammel flugttunnel ud af Aarhus. Der skal således handles hurtigt, indenZorgwolf gør alle aarhusianerne til slaver og flygter ud af byen. Der er derfor brug for din hjælp til at afkode de kryptiske beskeder og løse en række gåder, så du finder nøglen før fjenden og kan befri byen og dens borgere.
Sådan lyder story-framen til det aarhusianske firma UrbiHunts spil ’Unlock Aarhus’. Et spil som kan downloades via UrbiHunts app på telefonen. ’Unlock Aarhus’ er en form for digital adventure game under åben himmel med en snert af escape room.
Bag UrbiHunt står Jakob Oddershede og Guilherme Duschenes. Begge bor de i London og har mødt hinanden igennem deres arbejde med oplevelsesindustri og destinationsudvikling.
»Vi synes begge to rigtig godt om at komme i escape rooms, og hver for sig har vi været i en hel del forskellige her i London. Det at skulle løse et mysterium udendørs er et koncept, som vi har oplevet i London, og flere af de elementer, der bliver brugt her, er virkelig fede. Guilherme - eller Gui som jeg kalder ham - og jeg blev hurtigt enige om, at det kunne være sjovt at prøve at lave noget lignende i Aarhus. Så vi har ladet os inspirere af de fede oplevelser herovre og sparret med hinanden om at bygge et godt spil,« fortæller Jakob.
Han og Guilherme begyndte at arbejde sammen om UrbiHunt i februar sidste år.
»Jeg var begyndt at bygge på et spil sammen med nogle gode kontakter, jeg har i Aarhus, da jeg kom til at tale med Gui, om projektet. Gui er programmør, og med hans viden og erfaring havde vi mulighed for at skabe et interaktivt koncept, hvor spillerne kunne være engageret samtidig med, at de er udenfor og får sig bevæget,« fortæller Jakob og tilføjer:
»’Unlock Aarhus’ er mere end ’bare’ gaming. Det er et aktivt spil, hvor deltagerne kommer ud og får rørt sig og – hvis overskuddet er til det - får oplevet en god del af byen og dens afkroge.«
Rødder i hjembyen Jakob og Guilherme var ikke andet end lige gået sammen om UrbiHunt, da corona gjorde sit indtog i marts sidste år.
»I forhold til corona var timingen god. Da rigtig meget lukkede ned, var det fedt for os at have et projekt som det her at kunne gå ekstra meget op i. Samtidig blev det pludselig endnu mere relevant med et koncept, der kunne afvikles udendørs,” lyder det fra Jakob. Han har studeret på Aarhus Universitet og boet i Aarhus i syv år. »På trods af at jeg oprindeligt er fra Holstebro og pt. bor i London, opfatter jeg lige så meget Aarhus som min hjemby, og det er et sted, hvor jeg har oplevet en masse. Aarhus har et spændende bymiljø og det er fedt at se hvordan byen udvikler sig,« siger Jakob. Spillet ’Unlock Aarhus’ har Jakob udviklet i samarbejde med sit netværk i Aarhus, mens Guilherme har fokuseret på det tekniske. »Mit netværk i Aarhus og jeg har fundet på historien, de kryptiske ledetråde og de ti poster, man skal igennem i spillet, og så har mine kammerater og familie hjulpet med at teste det af,« fortæller han.
Voksne vil også lege UrbiHunt-drengene præsenterer deres koncept som adventure games i den virkelige verden, hvor man kan gå på opdagelse i byen og udforske omgivelserne, samtidig med at man spiller. »Appen er udviklet, så den er interaktiv blandt andet med GPS. Den fungerer sådan, at hver enkelt deltager kan spille på sin egen mobil, men man arbejder sammen om at løse mysteriet som et team. Målet er som hold at løse mysteriet i den bedste tid og komme øverst på appens leader-board. Man kan også oprette sin egen liga, hvilket gør spillet oplagt til events eller til når kollegaer skal rystes sammen igen efter al hjemmearbejdet. Nogle har fortalt, at der endda indbyrdes på holdet gik sport i at finde flest ledetråde og løse de stillede gåder hurtigst. Så der er rig mulighed for at få luftet konkurrencegenet, men man kan dog også tage det roligt og hygge sig med spillet, hvis man hellere vil det,« forklarer Jakob.
Escape rooms og live mysteriespil generelt opnår større og større popularitet, og siden UrbiHunt lancerede ’Unlock Aarhus’ sidst i marts, har rigtig mange downloaded appen. »At escape rooms og mysteriespil er så populære, tror jeg, har noget at gøre med, at vi voksne også har brug for at lege og bruge vores fantasi. Mange af os elsker at se film og læse bøger. Formentlig fordi det giver os et frirum, hvor vi kan lade os opsluge af noget. Det er det, vi prøver at facilitere med vores app. Vi vil gerne, at vores spil skal være så spændende og engagerende som muligt, så folk lever sig ind i dem og glemmer alt andet omkring dem for en stund,« siger Jakob.
UrbiHunt
aarhusiansk firma etableret af Jakob Oddershede og Guilherme Duschenes i februar 2020 står bag appen UrbiHunt, hvor man indtil videre kan hente de to live mysteriespil ‘Unlock Aarhus’ og ‘Silvers skumle plan’
udvalgt til det nationale projekt ‘Kickstart Innovationen’ under Erhvervsfremmebestyrelsen med Visit Aarhus, Destination Fyn, Destination Nord og Wonderful Copenhagen Se mere på UrbiHunt.com